Uz brigu o fizičkom zdravlju korisnika jednaku pažnju poklanjamo i brizi o emocionalnom stanju i zdravlju naših korisnika.
Tako se pod stručnim vodstvom radnog terapeuta i socijalne radnice organiziraju različite aktivnosti i terapije prilagođene željama i mogućnostima svakog korisnika. Izrada različiti predmeta od kutija za nakit do izrade samog nakita i broševa, bingo večeri, kino večeri i sl.

Posebna pozornost poklanja se obilježavanju različitih praznika i blagdana, organiziranju rođendanskih party-ia te izleta i šetnji koje korisnici vrlo radu prihvaćaju, a posebno ističemo brigu o duhovnom zdravlju koja je povjerena nesebičnom i požrtvovnom radu našeg župnika. Posebno ističemo predani rad i pažnju naše rad. terapeutkinje spram korisnika oboljelih od demencije, gdje se kvaliteta življenja istih vidno poboljšava na zadovoljstvo naših korisnika, a posebno njihovih obitelji.

Usluge radne terapije usmjerene su na razvijanje, obnavljanje i održavanje motoričkih i kognitivno perceptivnih vještina, a uključuju radno terapijsku procjenu i analizu izvođenja aktivnosti dnevnog života i radno terapijsku intervenciju. U tu svrhu organiziraju se likovne, literarne, filmske, glazbene, plesne i dramske radionice te razne zabavne i društvene igre. Provode se i vježbe pamćenja kroz rješavanje križaljki i zagonetki, te šetnje i vježbanje uz fizioterapeute.